Grzanki pijanice.doc

(25 KB) Pobierz
"Grzanki pijanice "

"Grzanki pijanice "

 

Składniki:

12 sucharków,
4 jajka,
kieliszek (10 dkg) rumu lub winiaku,
7 dkg margaryny,
5 małych kieliszków koniaku jajecznego,
1 łyżka cukru,
15 dkg moreli lub innych owoców.

 

Sposób przyrządzenia:

        Jajka ubić z cukrem i rumem lub winiakiem. Wylać na płaski talerz i zamoczyć w płynie sucharki. Rozmiękczone sucharki usmażyć z obu stron na margarynie. Ułożyć na płaskim talerzu. Morele, brzoskwinie lub inne owoce pokrajać w drobną kosteczkę i wymieszać w jajecznym koniaku. Pokryć grzanki. Deser podawać lekko przestudzony, ale nie zimny.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin