Sposób na kanie.doc

(24 KB) Pobierz
"Sposób na kanie "

"Sposób na kanie "

 

Składniki:

Kilka kapeluszy kani (6 - 7 szt. - zależy od wielkości kapeluszy),
1 kostka margaryny,
2 - 3 jajka,
0.5 szkl. mleka,
1 - 2 szkl. bułki tartej,
sól i pieprz do posypania.

 

Sposób przyrządzenia:

        Kanie należy oczyścić, opłukać (nie moczyć!), lekko osuszyć. Jajka, mleko roztrzepać, dodać sól i pieprz (troszkę mocniej). Kanie można też lekko posolić i posypać pieprzem. Zanurzyć w roztrzepanym jajku i bułce, a potem wstawić na rozgrzany tłuszcz. Obsmażyć z obu stron jak kotlety schabowe. Podawać goące najlepiej z pieczywem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin