Pychotka - słodki przebój Siostry Anastazji.txt

(0 KB) Pobierz
CIASTO

    20 dag margaryny
    40 dag mški
    10 dag cukru pudru
    4 jajka
    2 łyżki kwanej mietany
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka amoniaku
    1-2 małe słoiki powideł

Margarynę, mškę z proszkiem i amoniakiem, żółtka i mietanę wymieszać i zarobić ciasto.
Podzielić na 2 częci.
Każdš częć rozwałkować i wyłożyć na 2 foremki.

Białka ubić z cukrem na pianę.
Oba ciasta posmarować powidłami i nałożyć ubitš pianę.
Można posypać pokrojonymi orzechami.
Piec w temp. 200'C przez 30 min.
Po upieczeniu przełożyć masš.

 

 

MASA

    25 dag masła
    1/2 l mleka
    5 żółtek
    20 dag cukru pudru
    3 łyżki mški pszennej
    3 łyżki mški ziemniaczanej

Ugotować budyń i schłodzić.


Masło utrzeć.


Do masła dodawać stopniowo (po łyżce) przestudzony budyń, cišgle ucierajšc.

 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin