Zupa gulaszowa z wołowiną.rtf

(700 KB) Pobierz

   Zupa gulaszowa z

       Wowiną

 

 

 

składniki:

 

    2 cebule

    300 g mięsa wołowego (np. pręga)

    4 ziemniaki

    2 zielone papryki

    puszka pomidorów

    1.5 l wody

    1 łeczka majeranku

    1 łeczka kminku

    po jednej łeczce słodkiej i ostrej papryki

    sól

    pieprz

 

 

sposób przygotowania: Cebulę kroimy w grubą kostkę i rumienimy na złoty kolor. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso i dodajemy przyprawy: papryki, majeranek i kminek. Dusimy przez 20 minut i zalewamy gorą wodą. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotujemy przez kolejne 30 minut. Pod koniec wrzucamy do garnka pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i pomidory. Gotujemy pod przykryciem do miękkci.Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin