Makaron z ziołami i surimi
Składniki:
➢ 225 g długiego wermiszelu lub spagetti
➢ 4 łyżki oliwy z oliwek
➢ 3 ząbki czosnku drobno pokrojone
➢ 3 łyżki majeranku
➢ 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
➢ łyżka soku z cytryny
➢ gałka masła
➢ 6-8 surimi
➢ sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotuj, aż będzie prawie miękki. Starannie odcedź i trzymaj w cieple. Olej rozgrzej w dużym rondlu i włóż do niego czosnek. Przysmaż na małym ogniu przez minutę. Wsyp majeranek, posiekaną pietruszkę, wlej sok z cytryny. Dodaj odcedzony makaron i masło. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, przypraw pieprzem i solą. Surimi pokrój w paseczki, dodaj do makaronu i dobrze wymieszaj.
Lordi94