Makaron z ziołami i surimi.odt

(13 KB) Pobierz

Makaron z ziołami i surimi

 

Składniki:

               225 g długiego wermiszelu lub spagetti

               4 łyżki oliwy z oliwek

               3 ząbki czosnku drobno pokrojone

               3 łyżki majeranku

               2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

               łyżka soku z cytryny

               gałka masła

               6-8 surimi

               sól, pieprz

 

Przygotowanie:

   Makaron gotuj, aż będzie prawie miękki. Starannie odcedź i trzymaj w cieple. Olej rozgrzej w dużym rondlu i włóż do niego czosnek. Przysmaż na małym ogniu przez minutę. Wsyp majeranek, posiekaną pietruszkę, wlej sok z cytryny. Dodaj odcedzony makaron i masło. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, przypraw pieprzem i solą. Surimi pokrój w paseczki, dodaj do makaronu i dobrze wymieszaj.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin