Dżem z truskawek - sprawdzony przepis.pdf

(35 KB) Pobierz
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
Dżem z truskawek - sprawdzony przepis
Strona 1
Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców
Dżem z truskawek
Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł
Dżem z truskawek składniki:
3 kg truskawek
1,5 kg cukru
1 opakowanie dżem fiksu
Dżem z truskawek sposób wykonania:
Truskawki szypułkujemy, myjemy, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 4
godziny, następnie gotujemy 10 minut od momentu zagrzania na wolnym ogniu,
często mieszając.
Opakowanie dżemfiksu miksujemy z 2 szklankami gorącego soku powstałego w
trakcie gotowania truskawek.
Zmiksowaną masę wlewamy do pozostałego dżemu, mieszamy dokładnie i gotujemy jeszcze 10 minut.
Gorącym dżemem napełniamy słoiki i natychmiast zakręcamy, słoiki odwracamy do góry dnem,
przykrywamy ściereczką i zostawiamy aż całkowicie wystygną.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
mewa80 | 160610 |
[0]
http://www.przepis-kulinarny.pl/dzem-z-truskawek-id892.html
2012-06-12 18:58:19
851253542.009.png 851253542.010.png 851253542.011.png 851253542.012.png 851253542.001.png 851253542.002.png 851253542.003.png 851253542.004.png 851253542.005.png 851253542.006.png 851253542.007.png 851253542.008.png
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin