JAJA FASZEROWANE.rtf

(1 KB) Pobierz

 

 

 

 

                          Jaja faszerowane

 

 

 

 

 

 

 

     

8 ugotowanych jaj

4 łyżki majonezu

ok. 8 pieczarek

1 cebula

pęczek szczypiorku

1 łyżeczka warzywka

1/2 łyżeczki pieprzu

1 łyżeczka majeranku

1 łyżka oleju do smażenia

 

 

 

 

Ugotowane na twardo jaja studzimy. Obieramy, przekrajamy na pół. Delikatnie wyjmujemy żółtka. Cebulę i pieczarki bardzo drobno siekamy, następnie podsmażamy ok. 3 min na oleju doprawiając: warzywkiem, pieprzem i majerankiem. Studzimy. Do miski wkładamy ugotowane żółtka, które zganiatamy widelcem. Dodajemy przestudzone pieczarki z cebulką, majonez i drobno posiekany szczypior. Całość mieszamy. Na każdą połówkę jaja nakładamy nasz farsz jajeczno - pieczarkowy.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin