7 lipca 2010
Powoli żegnamy się...
Sezon truskawkowy nieubłaganie dobiega końca. Wyjątkowo w tym roku angielskie i szkockie truskawki mi smakowały, ale ich ceny powoli rosną, co oznacza, że pewnie za niedługo znikną z półek sklepowych i straganów. Trzeba się nimi jeszcze rozpieścić. Rozsmakować się w powolnym, weekendowym śniadaniu z ukochaną osobą.Pankejki z owocami sezonowymi i syropem klonowym(do odmierzania składników używałam miarki 250ml; wyszło ok. 20 placuszków)1.5 miarki mleka2 jajka, roztrzepane2 miarki mąki pszennej, przesianej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru drobnego łyżeczka esencji waniliowej szczypta soli masło do smażenia Do serwowania:truskawki borówki syrop klonowy lub miód Mleko wymieszałam z jajkami i esencją, dodałam suche składniki i zmiksowałam na jednolitą masę. Odstawiłam na 15 minut. Smażyłam placuszki na maśle, z obu stron na złoty kolor. Jedliśmy z owocami i syropem klonowym.
You might also like:
Jedzmy śniadanie jak królowie
Śniadanie godne cesarza. I cesarzowej.
Cóż to było za trio!
LinkWithin
Posted by Karolina at 19:00 16 comments
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook
Labels: desery, wegetariańskie, śniadania
xyzgeo