Placki ryżowe.docx

(53 KB) Pobierz

Placki ryżowe
1 szkl. mąki razowej żytniej bądź orkiszowej
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
szkl. ugotowanego ryżu naturalnego
1 jajko
1 i 1/2 szkl.jogurtu naturalnego gęstego light
2 łyżki stopionego masła prawdziwego
sól
Mąką sól i sodę przesiać do miski. Jajko ubić z jogurtem naturalnym i wlać do miski, dodać ryż i masło dokładnie wymieszać. Patelnię popsikaną PAMem rozgrzać i smażyć na złoty kolor.

Zdjęcie: Placki ryżowe 1 szkl. mąki razowej żytniej bądź orkiszowej 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej szkl. ugotowanego ryżu naturalnego 1 jajko 1 i 1/2 szkl.jogurtu naturalnego gęstego light 2 łyżki stopionego masła prawdziwego sól Mąką sól i sodę przesiać do miski. Jajko ubić z jogurtem naturalnym i wlać do miski, dodać ryż i masło dokładnie wymieszać. Patelnię popsikaną PAMem rozgrzać i smażyć na złoty kolor.

Początek formularza

3Lubię to! · · Udostępnij

Dół formularza

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin