ananas.txt

(0 KB) Pobierz
Składniki:
1 wieży ananas lub ananas z puszki
50 dkg dobrego tłustego twarogu
8 łyżek cukru
1 szklanka mietany kremówki
8 łyżek soku pomarańczowego
4 dkg czekolady
garć rodzynek
Sposób przyrzšdzenia:
Twaróg zmiksować, dodać sok pomarańczowy, wymieszać dokładnie. Ananas obrać ze skóry, pokroić w plastry. Mniejsze kawałki zmiksować lub zmielić w maszynce do mięsa, dodać częć cukru, wymieszać, połšczyć z masš twarogowš. Schłodzonš mocno mietanę ubić z pozostałym cukrem. Plastry ananasa umiecić na odpowiednim półmisku, obłożyć masš twarogowš i bitš mietanš. Czekoladę zetrzeć na grubej tarce, posypać niš deser. Ozdobić rodzynkami.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin