gulasz.docx

(47 KB) Pobierz

gulasz

C:\Users\Przemek\Desktop\4a9d4ee21e051_440.jpg

 

·         mięso wieprzowe, 70 dkg

·         cebula, 1 duża

·         marchew, 3

·         świeże pomidory, 4 średnie

·         czosnek, 4 ząbki

·         seler, korzeń pietruszki, świeży liść

·         koperek, natka pietruszki, kilka gałązek

·         majeranek, sól ,pieprz, maggi, do smaku

·         cukier, do smaku

·         mąka, 1 łyżka

·         śmietana, 1-2 łyżki

1. mięso pokroić w kostkę ,opruszyć mąką i usmażyć na rumiano, dodać posiekaną cebulę i jeszcze chwilkę podsmażyć

2. przełożyć do garnka ,podlać wodą ,dodać pokrojona marchewkę, selera korzeń pietruszki, czosnek, dusić

3. pomidory obrać ze skórki ,pokroić i dodać do gulaszu, dusić do miękkości4. dodać wszystkie przyprawy, następnie zagęścić, mąkę rozmieszać z wodą, dodać śmietanę i wlać do garnka

5. na koniec dodać posiekany koperek i natkę pietruszki

Zgłoś jeśli naruszono regulamin