- Danie proste bardzo. Jedynym niezbędnym gadżetem kuchennym jest sprawny mikser, dzięki któremu warzywom nada się konsystencję delikatnego kremu. Przed zaserwowaniem na stół przygotujcie porcję grzanek chlebowych, które rewelacyjnie komponują się z ogórkowo-kokosowym smakiem. Dla 4 osób Czas przygotowania: ok. 40 min.
Jak to zrobić: 1. Obierz paprykę, oderwij ogonek i usuń nasiona. 2. Opłucz miąższ i posiekaj go. 3. Obierz cebulę i drobniutko pokrój. 4. Ogórka obierz ze skórki, przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w plasterki. 5. Do garnka wrzuć paprykę, cebulę i kawałki ogórka. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. 6. Dodaj kawałek masła wielkości orzecha i powoli doprowadź do wrzenia, mieszając drewnianą łyżką. 7. Po 10 minutach, zmiksuj całość, przełóż z powrotem do garnka, dodaj śmietankę kokosową i ponownie doprowadź do wrzenia. 8. Zdejmij całość z ognia i dodaj śmietanę. 9. Podawaj z grzaneczkami. Bon appetit!
drukować
· 1 ładny ogórek
· 1 czerwona papryka
· 1 cebula
· 1 łyżka Ramy Cremefine
· 1/4 l śmietanki kokosowej (zwanej też mlekiem, najczęściej w puszce)
· 1 łyżka masła
· sól i świeżo zmielony pieprz
RUUKKI