Mięso z dzika w winie.docx

(14 KB) Pobierz

Mięso z dzika w winie

Składniki:
 800 g mięsa z dzika
 200 ml czerwonego wytrawnego wina
 3 cebule
 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
 2 łyżki pasty paprykowej
 1 łyżka pasty pomidorowej
 4 ząbki czosnku
 sól
 pieprz

Sposób wykonania:
Mięso pokroić w kostkę a cebulę w plastry po czym układać na zmianę w kociołku przesypując papryką w proszku.
Następnie dusić około 1 godzinę pod przykryciem.
W trackie potrząsając kociołkiem aby mięso nie przywarło do dna.
Gdy płyn z mięsa wyparuje, odkryć kociołek i dodać pastę paprykową i pomidorową oraz sól i pieprz do smaku.
Delikatnie wymieszać i dusić już bez przykrycia około 1,5 godziny.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin