MIGDAŁOWY DZIADEK Składniki: 30 dag mški pszennej 25 dag margaryny 1 szklanka cukru pudru 5 żółtek 1 cukier waniliowy 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki: 4 białka 30 dag cukru pudru 25 dag pokrojonych orzechów Ciasto rozłożyć do dwóch blaszek, posmarować powidłami i równomiernie rozłożyć pianę z białek. Upiec. CIASTO KOKOSOWE Wykonanie: Białka ubić na sztywnš pianę, stopniowo dodajšc cukier. Na końcu delikatnie wmieszać wiórki kokosowe, mškę i proszek do pieczenia. Piec ok. 20 min w temp. 180°C. MASA KAWOWO-ORZECHOWA Wykonanie: Kawę rozpucić w niewielkiej iloci goršcej przegotowanej wody. Masło utrzeć z cukrem na pulchnš masę, dodać przestudzonš kawę i orzechy (do smaku można dodać spirytus). CIASTO Wykonanie: Z podanych składników zarobić ciasto kruche i podzielić na dwie częci. PIANA DO CIASTA Wykonanie: Białka ubić z cukrem pudrem i dodać pokrojone orzechy. Dodatek: 1 mały słoik powideł liwkowych Składniki: 6 białek 1 szklanka cukru kryształu 20 dag wiórek kokosowych 1 łyżka mški ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki: 1 1/2 kostki masła 5 łyżek cukru pudru 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4-5 łyżek zmielonych orzechów PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto kruche połowa masy ciasto kokosowe druga częć masy ciasto orzechowe (orzechy do rodka) polewa. Wierzch posypać migdałami. Przepis z ksišżki siostry Anastazji 100 Nowych ciast Ciasta,ciastka,ciasteczka
myszka949