Z fasolki szparagowej.pdf

(161 KB) Pobierz
Zapiekanka z fasolki szparagowej
Składniki:
15 dag fasolki szparagowej
Kilka ziemniaków
Duży pomidor
Ser mozarella (może być każdy żółty)
4 łyżki oliwy
Mała cebula
2 ząbki czosnku
Bazylia świeża lub suszona
Sól i pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki.
Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki.
Cebulę szatkujemy na drobno.
Rozgrzewamy oliwę, przez chwilę podsmażamy cebulę.
Zmniejszamy ogień, dodajemy fasolkę, ziemniaki, wyciśnięty czosnek,
sól i pieprz.
Dusimy przez 20 minut, co jakiś czas podlewając wodą.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury ok. 200 O
Gdy warzywa będą miękkie, układamy je w naczyniu żaroodpornym,
kroimy na to pomidor, na wierzch ścieramy ser i posypujemy bazylią.
Pieczemy około 15 min w temp. 200 O C.
Smacznego!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin