Z fasolki szparagowej.pdf
(
161 KB
)
Pobierz
Zapiekanka z fasolki szparagowej
Składniki:
15 dag fasolki szparagowej
Kilka ziemniaków
Duży pomidor
Ser mozarella (może być każdy żółty)
4 łyżki oliwy
Mała cebula
2 ząbki czosnku
Bazylia świeża lub suszona
Sól i pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki.
Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki.
Cebulę szatkujemy na drobno.
Rozgrzewamy oliwę, przez chwilę podsmażamy cebulę.
Zmniejszamy ogień, dodajemy fasolkę, ziemniaki, wyciśnięty czosnek,
sól i pieprz.
Dusimy przez 20 minut, co jakiś czas podlewając wodą.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury ok. 200
O
Gdy warzywa będą miękkie, układamy je w naczyniu żaroodpornym,
kroimy na to pomidor, na wierzch ścieramy ser i posypujemy bazylią.
Pieczemy około 15 min w temp. 200
O
C.
Smacznego!!!
Plik z chomika:
wielkibrat80
Inne pliki z tego folderu:
Kasi.pdf
(160 KB)
Szybka.pdf
(154 KB)
Cukinia zapiekana z pomidorami.pdf
(160 KB)
Kalafiorowo – brokułowa.pdf
(173 KB)
Kalafiorowo – serowa.pdf
(172 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta
Drób
Jarmuż
Kasza gryczana
Krewetki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin