Składniki:
około 80 herbatników (8 opakowań) 1 masa: 20 dkg cukru cukier waniliowy 1 szklanka mleka 1 kostka margaryny 3 łyżki kakao 40 g kaszy mannej 2 masa: 20 dkg cukru cukier waniliowy 1 szklanka mleka 1 kostka margaryny 40 g kaszy mannej
Sposób wykonania:
Przyrządzić 1 masę: mleko, margarynę i cukier zagotować. Po zagotowaniu wsypać kaszę mannę. Gotować około 10 minut mieszając. Na koniec dodać kakao.
Na spodzie formy ułożyć herbatniki. Wlać gorącą masę kakaową. Przykryć herbatnikami. Na to wylać 2 masę, zrobioną w taki sam sposób jak pierwszą, tylko nie dodawać kakao. Przykryć herbatnikami.
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową i posypać kokosem.
Smacznego.
Wiola66666