Restauracje w II Rzeczpospolitej - Łukasz Fiedoruk.pdf

(43 KB) Pobierz
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
ISBN: 9788362976027
862394417.001.png
 
Simon i Stecki na Krakowskim Przedmieściu, Astoria przy Nowym
Świecie, restauracja Franciszka Trzaski w Zakopanem to nazwy tylko
kilku najbardziej znanych lokali, w których stołowały się najsłynniejsze
osobistości dwudziestolecia międzywojennego. Z racji, że
zapotrzebowanie na kawiarniano-restauracyjne rozrywki było w tym
czasie ogromne, w każdym większym mieście powstawały coraz to nowe
zakątki gastronomiczne. Polska kuchnia słynęła także na oceanach.
Restauracje na M/S Batory czy M/S Piłsudski należały do najlepszych na
morskich szlakach pasażerskich.Prezentowana książka to fascynująca
opowieść o kulinarnych zakamarkach II Rzeczpospolitej. Wzbogacona
archiwalnymi fotografiami oraz oryginalnymi przepisami z menu
najlepszych polskich restauracji i kawiarni przybliży zapomniane smaki
okresu międzywojnia.
Niniejsza publikacja zawiera jedynie fragment pełnej wersji książki.
Pełną wersję znajdziesz klikając tutaj .
ISBN: 9788362976027
Zgłoś jeśli naruszono regulamin